Chatbot Essentials

Het Essentials pakket is het standaard pakket dat Chatbotservices aanbiedt. Met het Essentials pakket bouw je samen met Chatbotservices een gesloten chatbot die 24/7 antwoord geeft op alle HR gerelateerde vragen van je personeel. Hoe ziet dit er dan uit? Simpel, de chatbot geeft de medewerkers na iedere vraag telkens een paar opties waaruit gekozen kan worden. Denk hierbij aan onderwerpen zoals ziekte, loonstroken, verlof etc. Iedere categorie kan weer onderverdeeld worden in sub-categorieën en zo kom je gezamenlijk uit bij een antwoord. Met deze bedrijfsspecifieke HR chatbot krijgt jouw personeel ook buiten kantooruren antwoord op al hun HR vragen. Alle gesprekken die hebben plaatsgevonden met de chatbot, worden opgeslagen en kunnen terug gelezen en geanalyseerd worden. Met deze informatie kan de chatbot verbeterd en geoptimaliseerd worden. Je ontvangt als HR- afdeling alle gesprekken dus in één inbox. Ook kan de chatbot bij het antwoorden van de medewerker doorlinken naar bestaande pagina’s op je website of bestanden op (interne) databases. Dus ook naar unieke informatie (zoals de loonstroken). Komt de chatbot er met de medewerker niet uit, dan wordt het gesprek automatisch doorgestuurd naar een HR medewerker.

 

Het software platform: Om uit te leggen hoe een chatbot werkt, moet er eerst uitgelegd worden met welk platform Chatbotservices werkt. Wij werken samen met Watermelon. Dit is een succesvol bedrijf dat een software aanbiedt waarmee chatbots gebouwd kunnen worden. Waarom gekozen is voor Watermelon? Het is Nederlandse technologie, werkt makkelijk en het platform is erg overzichtelijk. Het platform van Watermelon biedt veel verschillende opties. Zo kan ervoor gekozen worden op welke kanalen je de chatbot wil lanceren. Denk hierbij aan mail, Whatsapp, je website of zelfs Facebook. Op elk kanaal vinden verschillende conversaties plaats, maar al deze conversaties komen binnen op het platform van Watermelon. Lekker gemakkelijk én overzichtelijk dus! Per categorie kan een aparte inbox aangemaakt worden om zo de conversaties goed te scheiden en het nog overzichtelijker voor je te maken.

 

Met het Essentials pakket ontvang je dus alle gesprekken die plaatsvinden met de chatbot in één inbox, namelijk in het platform van Watermelon. Ook wordt in dit platform de chatbot gebouwd. Het bouwen van een gesloten chatbot klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Doordat Watermelon een gemakkelijk te gebruiken platform heeft ontwikkeld, is het bouwen van een gesloten chatbot best eenvoudig geworden. Je hoeft geen voorkennis te hebben, of verstand te hebben van programmeren. Samen zorgen we ervoor dat je het platform snel onder de knie krijgt en er een goed werkende chatbot wordt gebouwd die je onbeperkt kunt uitbreiden.

 

Mocht je ervoor kiezen om samen te werken met Chatbotservices dan is het goed om te weten dat de licentie van Watermelon buiten de prijs van de aangeboden pakketten valt. Er moet dus ook een abonnement bij Watermelon worden afgesloten. De prijzen die te vinden zijn op deze website, zijn allemaal exclusief een Watermelon licentie. Prijzen voor een Watermelon licentie beginnen bij 49 euro per maand per agent en kunnen oplopen tot 129 euro maand per agent. Op het gebied van HR-chatbots werken wij exclusief samen met Watermelon.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op of vraag een demo aan!