Onze diensten

Chatbotservices is een bedrijf dat HR gerelateerde vragen en processen automatiseert door middel van een bedrijfsspecifieke chatbot. Maar wat is een chatbot precies? Veel bedrijven gebruiken tegenwoordig een chatbot om een deel van de klantenservice (communicatie met de klant) over te nemen. Degene die aan het chatten is met een robot (de chatbot) krijgt een geautomatiseerd antwoord terug. Een chatbot is dus eigenlijk een geautomatiseerde gesprekspartner, zonder dat je merkt dat je met een computer communiceert.

 

Chatbotservices gelooft dat chatbots ook ingezet kunnen worden binnen organisaties en dan met name gericht op HR gerelateerde vragen en processen. Denk hierbij aan HR gerelateerde vragen over bijvoorbeeld loonstroken, vakantiegeld en ziekte. Maar ook het onboarding process of opleidingstrajecten van nieuwe medewerkers kunnen geautomatiseerd worden met een bedrijfsspecifieke chatbot. Chatbot services biedt twee verschillende pakketten aan. Dit zijn het Essentials pakket en het Pro pakket. Wat beide pakketten inhouden, kan je hieronder vinden.

Het Essentials pakket is het standaard pakket dat Chatbotservices aanbiedt. Met het Essentials pakket bouw je samen met Chatbotservices een gesloten chatbot die 24/7 antwoord geeft op alle HR gerelateerde vragen van je personeel. Ook buiten kantooruren om krijgt jouw personeel dus antwoord op al hun vragen. Je ontvangt al je HR vragen in één inbox en de chatbot kan doorlinken naar bestaande pagina’s op je site, bestanden en interne databases. Komt de chatbot er met de medewerker niet uit, dan wordt het gesprek automatisch doorgestuurd naar de HR medewerker.

Prijs € 825 excl.btw

Het tweede pakket dat Chatbotservices aanbiedt is het Pro pakket. Bij dit pakket beschikt je chatbot over Artificial Intelligence (AI) en kan de chatbot aanzienlijk meer als bij het Essentials pakket. Met het Pro pakket bouw je samen met Chatbotservices een open bot die 24/7 antwoord geeft op alle HR gerelateerde vragen van je personeel. Ook bij dit pakket ontvang je al je HR vragen in één inbox en kan de chatbot doorlinken naar bestaande pagina’s of bestanden op interne databases. Het verschil met het Essentials pakket, is dat bij de Chatbot Pro gewerkt wordt met Artificial Intelligence (AI). De chatbot blijft van zichzelf leren en blijft dus slimmer worden. Bij deze optie gaan de medewerkers echt in gesprek met de chatbot, waardoor het lijkt alsof de medewerker in gesprek is met een mens. Er kunnen open vragen gesteld worden, waardoor er betere conversaties plaat kunnen vinden.

Prijs € 1375 excl.btw

Ook hebben we bij Chatbotservices nog meer diensten waarvan gebruik kan worden gemaakt. Zelf leren een chatbot bouwen? Of graag een personeelslid opleiden tot een chatbot expert? Dat kan! Met onze trainingen leiden we je personeel of uzelf op, zodat je zelf de chatbot kan aanpassen en updaten! Hoe? Met speciale trainingen.

Daarnaast biedt Chatbotservices naast de bestaande pakketten die er zijn ook extra bouwuren of begeleidingsuren aan. Mocht de gebouwde chatbot in loop van tijd toe zijn aan een update, dan kan Chatbotservices de chatbot up-to-date maken. Toch liever zelf aan de slag gaan, maar met hulp van Chatbotservices? Ook dat kan. We maken samen een plan van aanpak om te kijken hoe we samen de beste bot kunnen bouwen. Jij bouwt, maar we sturen bij waar nodig.

Prijs € 65 per uur excl.btw