Over ons

Chatbotservices is een bedrijf dat erin gelooft dat veel HR gerelateerde vraagstukken en procedures geautomatiseerd kunnen worden door middel van een bedrijfsspecifieke chatbot. Op deze manier kunnen medewerkers snel antwoord krijgen op hun HR vragen zonder telefoontjes, lange mails en speurtochten op internet. Met elke HR afdeling kijken wij graag naar de mogelijkheden van een bedrijfsspecifieke chatbot. We gaan samen in gesprek om te kijken hoe een chatbot efficiënt ingezet kan worden en wat de mogelijkheden zijn. Benieuwd naar hoe we dit doen? Neem gerust contact met ons op of plan gewoon direct een demo in!

Hoe gaan we te werk?

Hoe gaat het hele proces in zijn werk en hoe weet je welke chatbot geschikt is voor jouw organisatie? Samen met jou kijkt chatbotservices naar het doel van de chatbot. Wat wil èn kun je als organisatie bereiken met de chatbot? Waarvoor wil je de chatbot inzetten? Wat is het doel en wat is de scope? Maar ook welke vragen en taken moet de chatbot wegnemen bij jouw HR medewerker? Welke vragen en taken kun je met een chatbot opvangen? Een chatbot kan oneindig groot worden, maar het is belangrijk om de juiste informatie te verwerken in de chatbot. Hoe specifieker het doel en de scope is, hoe specifieker de chatbot gebouwd kan worden en dus gerichter antwoord kan geven. Dit is eerst een lastig proces, maar samen gaan we hiermee aan de slag om zo een gerichte en bedrijfsspecifieke chatbot te bouwen.

 

Chatbotservices werkt met twee fases om zo het gehele proces te stroomlijnen en samen met jou tot het beste resultaat te komen. Binnen maximaal 13 weken wordt er een bedrijfsspecifieke chatbot gebouwd. Fase 1 is de set-up fase. Hierin zit de kick-off, de onboarding en het bouwen van de chatbot. In deze fase wordt het doel vastgesteld, bepalen we de scope en bepalen we wie de chatbot gaat bouwen. Fase 2 is de live fase. De eerste versie van de chatbot zal live gaan. Er wordt gekeken naar eventuele mismatches en de chatbot zal geoptimaliseerd worden. Ook tijdens deze fase is er contact en wordt er samen gekeken naar wat wel en niet werkt.

Sanne-Lies de Wolff

Founder & Chatbot expert

Ik ben Chatbotservices gestart omdat ik merkte dat ik tijdens mijn loopbaan als recruiter bij YoungCapital elke dag heel veel dezelfde HR gerelateerde vragen kreeg. Dit hoort erbij zie ik je denken en ja, daar heb je gelijk in. Maar hoewel veel vragen hetzelfde waren, is iedere vraag toch ook weer specifiek voor de betrokken medewerker. Daarom moet je er toch even induiken of heb je hulp van je manager nodig. Er werd onnodig veel tijd en energie gestopt in het beantwoorden van dezelfde vragen die geautomatiseerd veel sneller kunnen worden afgewikkeld en mij veel tijd zou besparen. Tijd die ik ook kon steken in het vinden van de perfecte kandidaat, een sollicitatie of adviesgesprek met de klant. Dit kon dus beter, sneller en vooral gemakkelijker.

 

Met chatbotservices wil ik ervoor zorgen dat al deze vragen en andere HR gerelateerde processen geoptimaliseerd en geautomatiseerd worden zodat er tijd komt voor de taken die niet steeds hetzelfde zijn. Deze automatisering en het bouwen van de chatbots doe ik met het Watermelon platform.

 

Het klantcontact en het identificeren van de wens van de klant is iets wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg. Samen kijken naar het doel om hier vervolgens samen naar toe te werken. Ik ben pas tevreden als de klant dat is. Een tevreden klant aan het einde van het traject en een goed werkende chatbot, dat is waarvoor ik het doe!