Waarom ik Chatbot services begon.

Waarom ik Chatbot services begon.

Tijdens mijn loopbaan als recruiter bij YoungCapital kwam ik er als snel achter dat een groot deel van mijn dagen gevuld werd met het beantwoorden van vragen. Dit waren niet alleen vragen over vacatures en sollicitatieprocedures die liepen, maar dit waren vooral vragen van werknemers die via YoungCapital al ergens werkzaam waren. Waar vind ik mijn loonstrook? Hoeveel vakantiedagen heb ik? Hoe meld ik mij ziek? Op hoeveel dagen verlof heb ik recht als ik zwanger ben? Hoe zit het met de transitievergoeding als ik ontslagen wordt? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ik kreeg veel dezelfde vragen, maar van verschillende werknemers. En steeds moest ik de vragen opnieuw beantwoorden. Soms snapte een werknemer het niet gelijk, waardoor ik pagina’s met informatie moest opzoeken om deze vervolgens door te sturen naar de werknemer. Ik was en ben ervan overtuigd dat dit beter, sneller en uiteindelijk goedkoper kan.

Ik was destijds al bekend met Watermelon en met het feit dat zij software hebben ontwikkeld waarmee eenvoudig chatbots gebouwd kunnen worden zonder enige kennis van programmeren. Chatbots en artificial intelligence (AI) hebben mij vanaf het moment dat ik kennis maakte met Watermelon al gefascineerd. Ik zag een mogelijkheid, een kans. Hierin ben ik me gaan verdiepen. Wat als ik al bovenstaande vragen kan automatiseren door middel van een chatbot? Hoeveel tijd extra zou ik dan hebben voor de taken waarvoor ik eigenlijk ben aangenomen!? Maar wat dan als ik niet alleen de vragen automatiseer, maar ook bijvoorbeeld de onboarding van nieuwe medewerkers? Ik begon er al snel in te geloven dat je chatbots niet alleen in kan zetten binnen de klantenservice, maar ook intern bij bedrijven voor HR gerelateerde vragen en processen.

Watermelon was het gelukkig eens met mijn idee en geloofde in mijn plan. Als snel ontstond er een mooie en exclusieve samenwerking. Ik kan nu met trots zeggen dat ik een chatbot bouwer ben met expertise richting de HR. Voor nu richt ik mij op de HR markt, maar ik ben ervan overtuigd dat je chatbots op veel verschillende manieren en in veel verschillende branches kunt inzetten. Ik hoop dat veel HR medewerkers, recruiters, managers of leidinggevenden zich in mijn verhaal kunnen vinden en dus snappen waarom ik in HR chatbots geloof!

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden en benieuwd zijn wat Chatbotservices voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek, ook als het gaat om een chatbot die niks te maken heeft met HR!