Waarom ik samenwerk met Watermelon.

Waarom ik samenwerk met Watermelon.

Via een zoektocht naar de mogelijkheden van Artificial Intelligence kwam ik op de site van Watermelon uit. Vanaf het begin af aan was ik onder de indruk van wat de chatbots, gemaakt door Watermelon, allemaal konden.

Voor mijn pre-master Small Business and Entrepreneurship moest ik voor het vak Entrepreneurship samen met medestudenten een ondernemer interviewen die innoverend bezig was in onze ogen. We kwamen gelijk uit bij Alexander Wijninga, oprichter van Watermelon. Allemaal theoretische modellen zoals ‘ The Integrative Framework’, ‘The Process Framework’ en ‘ Pecking Order theory’ kwamen voorbij. Om eerlijk te zijn trokken deze theorieën mij niet zo, ik wilde gewoon in gesprek gaan met Alexander. Er achter komen wat hem drijft en hoe hij op het idee van chatbots was gekomen. Na het gesprek was ik erg enthousiast en tegelijkertijd heel nieuwsgierig naar hoe dit achter de schermen dan allemaal zo gemaakt en gebouwd kon worden.

Eenmaal werkzaam als recruiter begon ik me steeds meer te irriteren aan het feit dat ik elke dag veel dezelfde HR gerelateerde vragen kreeg. Dit kon beter en sneller. En weer moest ik denken aan Watermelon en hun chatbots. Deze konden volgens mij ook echt wel ingezet worden in de HR wereld.

Ik geloof erg in de HR-chatbot en in het feit dat een HR-chatbot in elke bedrijf van toegevoegde waarde kan zijn. Ik wist gelijk dat als ik Chatbot services voor HR-toepassingen op wilde zetten, dit zeker in samenwerking moest zijn met Watermelon. Gelukkig was ook Watermelon enthousiast en er begon een mooie en exclusieve samenwerking. Voor de samenwerking met Watermelon is gekozen omdat het platform overzichtelijk is, het er strak uit ziet en het gemakkelijk werkt. Je hoeft geen verstand te hebben van programmeren of zelfs computers. De software is zo makkelijk, dat ik ervan overtuigd ben dat iedereen met de software van Watermelon een chatbot kan bouwen. Natuurlijk is hierbij in de eerste fase een stuk begeleiding en uitleg nodig, maar hierbij help ik je graag verder op weg!

Eindelijk weet ik dan toch echt hoe het er achter de schermen bij Watermelon aan toe gaat en ben ik erachter gekomen dat het bouwen van een chatbot en het werken met artificial intelligence (AI) helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Het is zelfs erg leuk!

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden en benieuwd zijn wat Chatbotservices voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek, ook als het gaat om een chatbot die niets te maken heeft met HR!